Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/211-1775

Blog

Az építési folyamatok során bonyolult és időigényes feladat a legjobb döntést meghozni. Kiváltképpen igaz ez az állítás azokra a helyzetekre, amikor kimondottan hosszú távra tervezünk. Egy apró döntés is hosszas mérlegelést igényelhet, például, hogy a terasz térkőből vagy valamilyen más anyagból készüljön-e. Az új családi házak építésekor vagy már meglévő épületek külső felújítása során számtalan dolgot kell egyszerre figyelembe venni:

Felületeink végső megjelenésének meghatározói a színezővakolatok. Esztétikus és építészetileg igényes felületek viszont csak úgy alakíthatóak ki, ha feladatra tervezett és megfelelő anyagot alkalmazunk. Gyakran találkozunk a gyárilag előkevert vékony színezővakolatok esetén a nemesvakolat megnevezéssel, de ez félrevezető lehet, mert a több tíz évvel ezelőtti – 1-2 cm vastagságban felhordott – ásványi kötőanyagú vakolatokat hívtuk nemesvakolatnak. 

Technológia lépésről lépésre

Annak eldöntése, hogy egy vasbeton szerkezet helyreállítására mi a leggazdaságosabb mód csak gondos felmérés és tervezés által lehetséges. Fontos mind a helyszíni, mind a laborvizsgálat a szerkezet tönkremenetelének, kémhatásának, a helyreállíthatóság mértékének meghatározásához.

Építkezéskor vagy felújításkor a cement az egyik legfontosabb építőanyag, amire szükségünk lehet. Ha nem is közvetlenül, de közvetett formában mindenképpen az egyik olyan termékről van szó, amiből a legtöbb kell egy ház felépítéséhez, hiszen szükség van rá alapozáskor, aljzatkialakításkor, falazáskor, lábazatépítéskor, de még a koszorú és a födém elkészítésekor is.